HTML

Költöztetés

Költöztetés Budapesten

Jó költöztetéssel foglakozó céget találni nem egyszerű. Érdemes utánaolvasni véleményeket keresni, mert nem mindig az olcsó az olcsó költöztetés esetén.

Az ördögnyelvről

Halottál már a nyár legújabb fogyókúrás szenzációjáról, az ördögnyelv kapszulákról? Ezek  kapszulák az ázsiai ördögnyelv vagy konjakgyökér nevet viselő gyógynövény gumójának kivonatát tartalmazza, leginkább glükomannánt, amelyről közismert, hogy egy emészthetetlen rost, mely a gyomorba érve gélt képez, mely segít megszüntetni a szervezetben a zsírlerakodásokat és az egyéb toxinokat is eltávolítja. Tudjunk meg többet az ördögnyelvről és a glükomannánról az ördögnyelv.hu, az ordognyelvkapszula.hu és az ordognyelv.net oldalakról.

A költözés árainak minimalizálása 1.

2014.11.24. 20:07 szirmonika

költözés25.jpgA költözés során sajnos vannak olyan költségek, amelyeket nem tudunk megúszni, viszont van jónéhány, amelyeket hatékonyan lehet minimalizálni néhány apró trükkel. A következőkben azokról a módszerekről lesz szó, amelyekkel jelentős összegeket tudunk megtakarítani egy-egy költözés során.

Elsőként fontos eldönteni, hogy milyen esetben lesz olcsóbb a költözés - ha egyedül, magunk vagy, ha költöztető céggel költözünk? Vannak olyan esetek, amikor jobban járunk, ha mi magunk oldjuk meg a költözést, mert így lesz olcsóbb (ez általában  rövidebb távolságok esetében lehet így), de máskor jobban is járhatunk egy költöztető céggel (például ha másik városba költözünk). Ahhoz, hogy kiderítsük milyen esetben járunk jobban érdemes egy listát készíteni az esetlegesen felmerülő költségekről és összehasonlítani őket egymással, hogy lássuk, hogy a költöztetők felbérlésével anyagilag jobban járhatunk-e.

Minimalizáljuk a költözés árait

Nagyon sokan küzdenek azért, hogy teljesen minimalizálják a költségeket egy-egy költözés alkalmával, azonban a tökéletes megoldásra még senkinek sem sikerült rájönnie, tehát el kell fogadni, hogy lesznek mindig olyan költségek a költözés során, amelyekre az ember nem számított korábban. Ennek ellenére meg lehet találni azokat a leghatékonyabb módszereket, amelyekkel jelentősen lehet csökkenteni a költözés költségeit. Az egyik ilyen jó módszer például, ha előzetesen összeszedjük azokat a tételeket, amelyek a költözés során költségként merülnek fel, hogy minél inkább kiiktassuk a nem várt összegeket. Ha ugyanis látjuk, hogy milyen tételekre kell számítanunk, akkor jobban tudunk sakkozni az árakkal is.

Szólj hozzá!

Címkék: költözés költöztetés

Mielőtt másik országba költöznél 1.

2014.10.31. 08:48 szirmonika

költözés24.jpegMostanában nagyon sokan kérdeztek a köülföldre történő költözésről. A legtöbb kérdés a gyakorlati lépések körül mozog, azon viszont kevesebben kgondolkodnak el, hogy egy másik országba való költözködés kulturális sokkot is jelenthet, éppen ezért hasznos lenne, ha beszélnénk azokról a kérdésekről, amelyeket át kell alaposan gondolni, mielőtt külföldre költöznénk, mert ezek megválaszolásával biztosíthatjuk, hogy helyes döntést hozunk és nem csak a külföld iránti izgalom mozgat minket.

 

Miért mennél el? A legtöbben tudják, hogy miért utaznának külföldre, de azt nem kérdezik meg magukat, hogy miért akarnak elmenni, különösen akkor, ha a szeretteinkkel egy városban élünk. Gyakran mi csak előre, a jövőbe nézünk, arra gondolunk, hogy a költözés milyen lehetőségeket hoz magával és nem arra, hog mit hagyunk magunk mögött. Próbáljuk higgadtan átgondolni a költözés okát ahhoz, hogy meghatározzuk, hogy mit hagyunk hátra és, hogy megéri-e az adott dolgot hátrahagyni.

 

Hogy élsz? Talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy megkérdezzük magukntól, hogy pénzügyileg mennyire leszünk majd stabilak. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen munkát fogunk találni a költözés után, illetve, hogy az új helyen az álláskeresés sikeres lesz-e. Nagyon fontos tehát átgondolni, hogy az új helyen milyen hosszú távú munkalehetőségek vannak, hogy milyenek a személyes kilátások, illetve, hogy képesek leszünk-e arra, hogy áthidaljuk a nyelvi nehézségeket.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés költöztetés

Utálod a költöztetőket? Akkor oldd meg magad a költözést! 1.

2014.10.17. 09:01 szirmonika

költözés23.jpgAz, hogy költözöl, még nem jelenti azt, hogy fel kell bérelned egy profi költöztető céget, aki majd képes lesz a holmidat az új helyre szállítani. Sőt ha tudsz megfelelő teherautót bérelni, akkor akár magad is el tudsz költözni. Ha magunk költözünk, az energiaigényesebb lehet persze, viszont is megspórolhatunk bizonyos költségeket, ami előnyös lehet, éppen ezért érdemes megfontolni, hogy el tudunk-e költözni magunk is, vagy profik segítségét kell igénybe venni.

 

Ha magunk költözködünk, akkor nagyon fontos, hogy a teherautóban rendelkezésre álló teret maximálisan és okosan kihasználjuk, mert csak így lehet megoldani azt, hogy a költözés egy körös legyen, illetve, hogy a holmink ne sérüljön az utazás alatt. Ha erre nem vagyunk képesek, akkor jobb, ha egy profi költöztető céget bérelünk fel. Illetve, ha nem tudsz megbarátkoni a gondolattal, hogy egy teherautót kell vezetned a város utcáin, akkor jobb, ha felbérelsz egy költöztető céget.

 

Ha költözöl, akkor gyakran nehéz eldönteni, hogy melyik esetben járunk jobban: ha magunk kell költözni vagy ha felbérelünk erre a feladatra profikat. Néha ez a döntés a költségvetés és az idő kikalkulásából vezethető le, mindkettő kritikus a sikeres lépéshez. Ha anyagilag nem engedhetsz meg nagyobb ráfordítást, akkor lehet, hogy jobban jársz, ha magad költözöl, viszont ez esetenként sokkal idő- és energiaigényesebb procedúrát eredményez.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés költöztetés

A legjobb városok, ahová érdemes költözni 1.

2014.09.30. 17:18 szirmonika

költözés22.jpgEgy kis időbe beletelhet, amíg megtaláljuk azt a helyet, ahová a leginkább megéri beköltözni. Most igyekszünk sok rohangálástól megkímélni téged és összegyűjteni azokat a városokat, ahol a világon a legjobb lehet élni.

 

A városok, ahová leginkább megéri költözni.

A londoni székhelyű Economist Intelligence Unit (EIU) Életképességi rangsora egy világméretű kutatást végzett, hogy felfedezze azokat a legélhetőbb városokat, ahová a leginkább megéri beköltözni. Különböző mutatók alapján rangsorolták a városokat, beleértve a stabilitást, az egészségügy helyzetét, a kultúrát és környezetet, az oktatást, az infrastruktúrát, így az EIU néhány érdekes megállapítást tett közzé. A legélhetőbb helyek közül három Kanadában található: Vancouver már több éven át végzett az első helyen és továbbra is csúcstartó, pozícióját a 2010-es olimpia során erősítette meg, ami alatt a város kulturális, környezeti és infratstrukturális jellemzői sokat fejlődtek. A Top5 városok általában változatlanul vezetik a listát. De nézzük is meg, hogy áltláaban melyik városokba érdemes költözni, költözködni:

 

Vancouver, Kanada

Melbourne, Ausztrália

Bécs, Ausztria

Toronto, Kanada

Calgary, Kanada

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés csomagolás költöztetés

Miért költöznek az emberek? 1.

2014.09.02. 13:08 szirmonika

költözés21.jpgÉvszázadokon át az emberek mozgásban vannak, követik az élelmiszerforrásokat, a jobb éghajlatokat vagy csak egyszerűen odébb állnak, mert érdekli őket, hogy mi van a következő domb után.

De ha ránk is ránk jön a költözhetnénk, akkor honnan tudjuk, hogy valóban eljött az idő arra, hogy összecsomagoljuk és a fejünket a másik irányba fordítsuk? Honnan lehetünk biztos abban, hogy a költözés a helyes döntés? Mivel a cél áltlaában mindig kicsit ködös, éppen ezért nem lehetünk 100%-ban biztosak abban, hogy a költözés jó ötlet, azonban azért nagyjából lehet tudni, hogy milyen világos célok és motivációk vezettek a döntéshez, így sejthető, hogy jó döntést hozunk-e a költözéssel.

 

Nyugdíj

Ha már nyugdíjasak vagyunk és egy napos, meleg helyre költöznénk a hátralevő életünkbe, akkor ez egy jó ötlet lehet, de nagyon fontos, hogy megfontoljuk az összes lehetőséget. Győződjünk meg arról, hogy a leendő és vágyott helyen megfelelő az egészségügyi biztosítás, hogy a nyugdíjunk fedezi a megélhetés költségeit, illetve gondoljuk át azt is, hogy milyen lesz elmozdulni, távol lenni a csalédtól és a barátoktól. Másrészt egy ilyen költözés nagyszerű lehetőséget tartogat egy aktívabb életre, arra, hogy új barátokat szerezzünk és, hogy utazzunk a világban. A legjobb módja, hogy eldöntsük, hogy ez a költözés időszerű-e a számunkra, hogy elsőként befizetünk egy hosszabb nyaralásra, három-hat hónapr, amely megadja a lehetőséget arra, hogy berendezkedjünk egy új életmódra.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés költöztetés

A költözéssel járó stressz csökkentése 1.

2014.08.07. 08:43 szirmonika

költözés20.jpegA költözés stresszes. Tény, hogy a Employee Relations Council a költözést a harmadik legstresszesebb eseményként tartja számon, közvetlenül a halál és a válás után. De miért is olyan stresszes a költözés és mi a legjobb módja annak, hogy helyt álljunk ezekben a helyzetekben?

 

A költözéssel járó stressz forrásai

Bár számos oka van a költözéssel járó stressznek, az egyik leggyakoribbak a következők:

-félelem az ismeretlentől

-az ellenőrzés elvesztése

-a közösség elvesztése

-feladatokkal való elárasztás

-az idő nyomása

 

Azonban vannak konkrét lépések, amiket megtehetünk annak érdekében, hogy az ilyen stresszes állapotokat minimalizáljuk.

 

A stressz forrása: túlterheltség

A stressz egyik leggyakoribb oka a költözés alatt, hogy túlterheltek vagyunk vagy legalábbis annak érezzük magunkat. Ennek leginkább ahhoz van köze, hogy igen sok számú feladatot kell megvalósítanunk rövid időn belül. Ennek következtében úgy érezhetjük, hogy nem is tudjuk, hogy hogyan lássunk neki a feladatainknak vagy, hogy végigérünk-e a dolgunkon.

 

Hogyan lehet túllépni rajta?

A legjobb terv, hogy tudjunk küzdeni a túlterheltség ellen nem más, mint, hogy első körben készítünk egy listát, amire felírjuk az elvégezendő feladatainkat. Törjük a projektet kisebb és nagyobb darabokra és osszuk szét ezeket a kisebb feladatokat az egyes napokra, úgy, hogy mindegyikre jusson, de egyik esetben se érezzük azt, hogy túl sok a feladat. Pipáljuk ki az elvégzett feladatokat és mindig csak a napi teendőkre összpontosítsunk az egész költözés helyett.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés pakolás költöztetés

Tippek a sikeres költözéshez

2014.07.08. 09:53 szirmonika

költözés19.jpgNagyon sokan döntenek úgy, hogy saját maguk kezelik a költözési folyamatot. Ilyenkor azonban készen kell állni arra, hogy számoljunk a kockázatokkal, beleértve a sérülésekből fakadó problémákat, illetve a tárgyak sérülését, akár felpakolás, akár elhelyezés, akár takarítás közben.  Ezeket a bajokat elkerülni csak úgy lehet biztosan, ha egy profi költöztető céget bérelünk fel, akik megmenthetnek minket a személyi és tárgyi sérülésektől. Ráadásul is sokkal nyugodtabban várhatjuk, hogy a dolgaink megérkezzenek az új helyükre. Azonban a költöztető cégek felbérlése során is érdemes néhány dologra odafigyelni, hogy elkerüljük a baleseteket és problémákat.

Akkreditált mozgó cég

Kerüljük el, hogy olyan költöztető céget béreljünk, amelyek nincsen akkreditálva. Ellenőrizzük mindig a referenciákat, kérdezzük meg a korábbi ügyfeleket, hogy megismerjük a tapasztalataikat a szolgáltatóval kapcsolatba. Mindig neves költöztető céggel szerződjünk. 

Szerezzen írásos becslést

Nem lehet túlbecsülni az írásos becslés fontosságát sem. Így el lehet kerülni a meglepetéseket, a költöztető cég nem fog nekünk túlszámlázni, ha van egy előre megírt költségvetés. Éppen ezért nagyon fontos, hogy első körben mérjék fel, hogy kb. mekkora költségért vállalják a csomagjaink elszállítását.

Részletezzük az új otthonunk

Célszerű, hogy tájékoztassuk a költöztető céget minden olyan problémáról, amely valószínűleg megnehezíti a költöztetést. Például fontos tudniuk, hogy ha az új lakáshoz lépcsőn lehet feljutni vagy, ha komoly értékű tölgyfabútorokat kell szállítani. Ezek nyilvánvalóan növelni fogják a költségeket, mivel több kockázatot hoznak.

Szólj hozzá!

Címkék: költözés pakolás költöztetés

Praktikus tippek a csalárd költöztetők elkerüléséhez 1.

2014.06.17. 10:41 szirmonika

költözés18.jpegBizonyított tény, hogy miutána az üzlet könnyebbé vált a költöztetés terén egyre több szolgáltató és információs technológia jelent meg e területen is. Most könnyebb megrendelni a költöztető cégeket online is. Annak ellenére azonban, hogy egyre kényelmesebbé vált a költöztetők felbérlése, egyre több a csalárd vállalkozás is, így fokozottan kell figyelnünk, amikor felbéreljük a költöztetőket. Mivel sok a gátlástalan üzletember, ezárt rendkívül fontos, hogy fogyasztóként éberek legyünk és valóban csak azért kelljen fizetnnk, amiért megdolgoztak. Íme néhány praktikus tipp, amelyekkel elkerülhetjük, hogy csalás áldozataivá váljunk a költözés során.

 

1. Találjunk egy pontos személyt, aki a költöztető cégben dolgozik

Egy nagy költöztető cég mögött arctalan munkások állhatnak Ez az oka annak, hogy kell találni valakit, akivel folyamatosan tarthatjuk a kapcsolatot, amíg a költözés zajlik. Ez segíthet, hogy jól informált és gondtalan költözésnek legyünk a tanúi.

 

2. Vegyünk részt a folyamatban

Ne avatkozzunk bele a költöztetők feladataibe, de vegyünk részt benne. Így elérhetjük, hogy minden a megfelelő időben és helyen legyen a költözés során. Vegyél részt tehát te is a pakolásban, a cipekedésben, mert így folyamatosan az ellenőrzésed alatt tudod tartani a munkákat és el lehet kerülni az átveréseket.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés pakolás költöztetés

Költözés a harmadik emeletre

2014.05.19. 07:20 szirmonika

költözés17.jpgA legjobb megoldás, ha egy harmadik emeleti lakásba költözünk, a költöztető cég felbérlése, akik profizmusokkal képesek áthidalni a nagy magasságokat. A költöztető cég megspórolja nekünk az időt és energiát, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy felráncigáljuk a holminkat a lépcsőfordulókon.

Észre fogjuk venni azonban, hogy ilyen esetben a költöztetőknek kicsit többet kell fizetni, mintha a földszintre költöznénk, mivel nekik is több energiába kerü felcipekedni a harmadikra. Azonban nincs kétségem afelől, hogy még így is jobban járunk, hiszen ezek a srácok erőn felül képesek lesznek a kedvenc kanapédat minden sérüléstől mentesen felszállítani a harmadik emeletre. A legjobb persze, ha a személyzetnek folyamatosan biztosítasz valamiféle folyadékot és ételt, hogy bírják a pakolást szuflával. És akkor még a takarításról nem is beszéltünk....

Ha viszont mégis úgy döntenénk, hogy egyedül szeretnénk megoldani a harmadikra való költözést, akkor sem ússzuk meg a barátok, ismerősök segítségét, mivel csak több ember lesz képes végigvonszolni ezeket a nagyobb bútorokat a lépcsőfordulókon. Itt azonban számítani kell arra, hogy a bútorok megsérülnek, mivel nem profi költöztetők emelik át azokat a különféle akadályokon. Mindenképpen szükségünk lesz két erős férfira, mert a nagyobb bútorokat csak ők fogják tudni megmozdítani és végigcipelni az emeleteken, még akkor is, ha a lakáshoz esetleg lift is vezet fel. (Persze egy nagyobb kanapé nyilvánvalóan nem fog beférni oda.) Persze még így is nagyfokú óvatosságra van szükség.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés költöztetés

A bútorok becsomagolása a költözéshez

2014.05.07. 17:25 szirmonika

költözés16.jpegFüggetlenül attól, hogy professzionális költöztetőket bérlünk vagy, hogy magunk csináljuk, jó tudni, hogyan csomagoljuk be a bútorainkat a költözéshez, illetve, hogy mire lehet számítani. Gyakran esünk kétségbe, ha valóban felmerül a kérdés, hogy miként is érdemes betakarni a bútorokat, hogy szállításuk biztonságokká váljon. Ehhez nyújtunk most segítséget.

 

Ha aggódunk a bútoraink vagy tárgyaik sérülése miatt, akkor a legjobb, ha az összes darabot alaposan betekerünk, legyenek azok bármilyen kicsik vagy nagyon. Az emberek néha nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget a a csomagolásnak, pedig valójában ezektől is nagyban függ az, hogy a költözés biztonságos és viszonylag stresszmentes legyen. Nagyon fontos tehát, hogy mindent alaposan beburkoljunk a költözés előtt, mert csak így lehet elkerülni a sérüléseket és a különböző töréseket.

 

A költöztetők miatt is fontos

Ellentétben néhány állítással vannak olyan esetek, amikor a szállítók, a költöztetők nem törődnek a tárgyakkal és csak feldobálják őket a kocsiba. A legtöbb esetben ezeket a személyi károkat nem fizetik meg, viszont ha valami személyes tárgyunk törik el, az bizony igen fájdalmasan érinthet minket. Azonban tisztában kell lenni azzal, hogy a költöztetőknek nincsen semmiféle érzelmi kötődése a mi holminkhoz, ezért nyilvánvalóan nem is tudnak rá úgy vigyázni. Azonban a csomagolással meg lehet védeni a tárgyainkat a költöztetők hanyag munkájától is.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés költöztetés

süti beállítások módosítása