HTML

Költöztetés

Költöztetés Budapesten

Jó költöztetéssel foglakozó céget találni nem egyszerű. Érdemes utánaolvasni véleményeket keresni, mert nem mindig az olcsó az olcsó költöztetés esetén.

Az ördögnyelvről

Halottál már a nyár legújabb fogyókúrás szenzációjáról, az ördögnyelv kapszulákról? Ezek  kapszulák az ázsiai ördögnyelv vagy konjakgyökér nevet viselő gyógynövény gumójának kivonatát tartalmazza, leginkább glükomannánt, amelyről közismert, hogy egy emészthetetlen rost, mely a gyomorba érve gélt képez, mely segít megszüntetni a szervezetben a zsírlerakodásokat és az egyéb toxinokat is eltávolítja. Tudjunk meg többet az ördögnyelvről és a glükomannánról az ördögnyelv.hu, az ordognyelvkapszula.hu és az ordognyelv.net oldalakról.

Hogyan fogjak hozzá a költözéshez?

2013.02.22. 08:36 szirmonika

Sokszor nem is olyan egyszerű elköltözni egyik lakásból a másikba. Ilyenkor szembesülünk azzal, hogy rengeteg holmink van és már az összepakolás első lépéseinél kétségbe esünk. De ne tegyük, hiszen itt van néhány egyszerű lépés, amit ha követünk, akkor a költözés és a költöztetés is egyszerű lesz.
Elsőként fontos, hogy már meglévő tárgyainkat szelektáljuk. Ajándékozzuk el vagy dobjuk ki a számunkra értéktelen dolgokat, a kis eszmei és anyagi értékű holmikat.
Ezt követően érdemes minden bútort lapjára szerelni, ha lehet, mivel így sokkal egyszerűbb szállítani és kevésbé sárülékenyek is lesznek.
A dobozolásánál fontos, hogy csoportosítsd a dolgaida,t mert így a kipakolás is egyszerűbb lesz. A számítógép, TV, mikro stb saját dobozába visszacsomagolható. Kartondobozba tehetjük a ruhákat, könyveket, cipőket, játékokat, iratokat. Zsákba kerüljenek a ruhaneműk, a konyhai gépeket pedig érdemes befóliázni, hogy kevésbé sérüljenek. A szőnyegek, matracok könnyedén feltekerhetőek, így még kisebb helyet fognak elfoglalni.
Érdemes költöztetési listát is írni, hogy a kipakolásnál minden holmidat megtaláld. Mérd le minden tétel méretét centiméterben és ha tudod, akkor a súlyukat is kilogrammban. Így már a költöztető cég számára is egyszerűbb lesz a felpakolás. Fontos, hogy minden biztonságosan legyen csomagolva, mert a cégek nem fognak felelősséget vállalni a nem becsomagolt tárgyak épségéért.
A lista fontos, mert így látni fogod, hogy mit érdemes szállítatni és mi az, amit magad is el tudsz vinni. Sőt csak így garantált, hogy nem fog semmi sem elkallódni.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koltoztetes-segitseg.blog.hu/api/trackback/id/tr285097852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.23. 09:42:22

Ennek semmi értelme. Kell pár doboz, belehányod a cuccokat és annyi.

hot-spot (törölt) 2013.02.23. 09:50:57

Karton doboz és műanyag szemetes zsákokat kell beszerezni.
Továbbá nem árt a költözés előtt már 1 héttel mindent összecsomagolni,lapjára szerelni leszerelni és bedobozolni,ugyan is a költöztetők órabérben költöztetnek és ha még akkor áll neki valaki szétszedni a szekrényét akkor igen csak sokba fog neki kerülni.

hot-spot (törölt) 2013.02.23. 09:51:45

A műanyag zsák azért is fontos,mert az utolsó 5-6 adag cuccot már úgy is csak egy zsákba dobálja be az ember kapkodva.D

2013.02.23. 11:00:08

A zsák az tényleg jó dolog, amit csak lehet abba szoktam pakolni.
A hideg ráz, hogy majd ha költöznöm kell, a mosógépem, tv-m hogy viszik el... :(

Szerintem a költözés sosem egyszerű, törvényszerűen kaotikus és szar. :(

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2013.02.23. 12:29:27

Mi éppen most költöztünk új helyre, egy nagyobb és szebb stúdióba. Pár hetes az élmény! ;)
Állítólag a költözés az egyik az embert érő öt legnagyobb stressz közül (halálozás, válás, születés, munkahelyváltás, költözés), érdemes rákészülni. Mindent bedobozolunk előre, dobozok beszámozva, lista a tartalmukról, szállítócéggel egyeztetni előre (jó, ha a cég képviselője előtte megnézi a mennyiséget, mert a laikus könnyen alábecsüli a pakolási időt – mi is így jártunk). A nem dobozolható cuccok pedig becsomagolva szállíthatók, hogy ne sérüljenek. Szekrényeket sztem nem kell feltétlenül lapra szedni, sokkal egyszerűbb figyelni rájuk pakoláskor, mint össze-szétszerelni.
süti beállítások módosítása